رابیتس از جمله سقفهای کاذب رایج و پرطرفدار در ایران است. تولید رابیتس در واقع شامل انجام چندین عملیات روی ورق گالوانیزه است. این محصول با توجه به کاربردی که دارد در طی مراحل تولید ساختاری شبیه بهتوری و شبکه به خود میگیرد. ورق گالوانیزه سبب جلوگیری از زنگزدگی رابیتس میشود. از این رو با آسودگی خاطر میتوان از آن در محیطهای مرطوب استفاده کرد.
روش تولید رابیتس
تولید رابیتس در طی دو مرحله پرسکاری و کشش عرضی و برش انجام میشود.
· در اولین مرحله ورق گالوانیزه با ضخامت 0.25 میلی متر و عرض 26 تا 29 سانتی متر تهیه شده و در دستگاه رول بازکن باز میشود.
· پس از آن ورق را وارد دستگاه برش میکنند.
· در مرحله بعدی ورقهای برشخورده وارد دستگاه شده و طی عملیات نورد سرد قرار گرفته و پرس میشوند. در این عملیات ستون و چشمهها در ساختار رابیتس ایجاد میشود.
· در مرحله بعدی ورق پرس شده را تحت کشش قرار میدهند تا به عرض موردنظر برسد.
· در مرحله آخر نیز بستهبندی شده و روانه بازار میشوند.
به طور کلی امروزه از رابیتس در ساختمانسازی به صورت گسترده استفاده میشود. چرا که نصب و نگهداری آن آسان است و به راحتی میتوان طبق سلیقه مشتری آن را اجرا کرد. از طرفی دسترسی به قطعات و اتصالات را برای افراد آسان میکند. برای خرید انواع رابیتس، مفتول گالوانیزه، مفتول مسوار و سایر محصولات مفتولی به سایت شهر مفتول مراجعه کنید.
توری مش یکی از محصولات فولادی است که از شبکههای فولادی مربع شکل تولید میشود. در واقع توری مش از اتصال افقی و عمودی مفتولها روی هم از طریق جوش شکل می گیرد. توری مش دارای استحکام بالایی است. از این رو در موارد مختلفی از این توری استفاده میشود.
انواع توری مش
به طور کلی توری مش یا توری جوشیشامل سه دسته است: توری مش پنلی، آجدار و فولادی. جنس توری مش معمولا از مفتول سیاه و مفتول گالوانیزه است. شبکه های توری نیز به حالت جدولی روی یکدیگر جوش میخورند. اما به طور کلی توری مش به سه دسته تقسیم میشود:
· مفتول آهن
· مفتول گالوانیزه
· مفتول اسید شور
مزایای استفاده از توری مش چیست ؟
یکی از اصلیترین مزایای استفاده از توری مش، قیمت پایین آن هاست. در نتیجه از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. بنابراین شما با هزینه کم، یک سازه با کیفیت را خریداری میکنید. دومین مزیت استفاده از توری مش، حمل و نقل آسان آن است. توری مش را به راحتی می توان جابهجا و نصب نمود. از طرفی نصب توری مش بسیار راحت و سریع صورت میگیرد.
تیرچه بتنی و تیرچه کرومیت هر دو قطعهای پیشساخته هستند که به منظور افزایش مقاومت بتن در برابر نیروهای کششی مورد استفاده قرار میگیرند. اما این دو تیرچه از جهات مختلف با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه تفاوت تیرچه بتنی و کرومیت را بیان میکنیم.
تفاوت تیرچه بتنی و تیرچه کرومیت چیست ؟
تیرچه بتنی قطعهای پیش ساخته است که از میلگرد و بتن تولید شده و در صنعت ساختمانسازی دارای کاربرد فراوانی است. در این نوع تیرچه، میلگردها در درون بتن قرار گرفته و معمولا برای سقف استفاده میشوند.
تیرچه کرومیت نیز نوعی سقف تیرچه بلوک است که از تیرچه فلزی با جان باز تشکیل می شود. این سقف، سقفی رایج در ساختمانسازی است. معمولا در کنار تیرچه کرومیت از یونولیت به منظور پوششدهی فضای میانی استفاده میشود.
امروزه از تیرچه کرومیت بیشتر از تیرچه بتنی استفاده میشود. چرا که فضای بین این تیرچه توسط یونولیت پر می شود و یونولیت نیز از وزن کمی برخوردار است. اما در تیرچه بتنی از بتن استفاده می شود و وزن سازه افزایش پیدا می کند. به طور کلی تیرچه کرومیت نسبت به تیرچه بتنی از مقاومت بالاتری نسبت به زلزله برخوردار است.
تیرچه بتنی به یک قطعه پیش ساخته فولادی گفته میشود. تیرچه بتنی از میلگرد و بتن ساخته شده است. از تیرچه بتنی به طور گسترده در ساختمانسازی استفاده میشود. تیرچه بتنی معمولا در دو نوع خرپایی و پیش تنیده ساخته می شود. کاربرد تیرچه بتنی در صنعت ساختمانسازی بسیار گسترده و رایج است و معمولا در بیشتر پروژههای ساختمانی از تیرچه بتنی استفاده می شود. البته نوع دیگری از تیرچه وجود دارد که تیرچه کرومیت نامیده می شود و با تیرچه بتنی تفاوت دارد. از تیرچه کرومیت نیز در ساختمانسازی استفاده میشود.
کاربرد تیرچه بتنی چیست؟
· به طور کلی از تیرچه بتنی در ساختمان به منظور جبران مقاومت بتن در برابر نیروی کششی استفاده می شود.
· تیرچه بتنی در افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله و عوامل دیگر تاثیر بسزایی دارد. چرا که بتن به تنهایی نمیتواند این کشش را تحمل کند.
· از تیرچه بتنی معمولا برای ساخت پروژههای بزرگ و کوچک در صنعت ساختمانسازی استفاده میشود.
استفاده از تیرچه بتنی دارای مزایای زیادی است که از جمله اصلیترین آن افزایش مقاومت ساختمان است. البته این مقطع فولادی در برابر مزایایی که دارد معایب زیادی هم دارد. امروزه به جای تیرچه بتنی بیشتر از تیرچه کرومیت استفاده می شود. اما به هر حال استفاده از تیرچه بتنی همچنان پابرجاست.
به منظور عایقکاری ساختمان از پشم شیشه و پشم سنگ استفاده میشود. شاید برخی تصور کنند پشم شیشه و پشم سنگ یکسان هستند. اما در حقیقت این دو محصول با یکدیگر متفاوتند. اگرچه هر دوی آنها به عنوان عایق حرارتی استفاده میشوند اما تفاوتهایی هم دارند. در ادامه به طور مختصر به مقایسه پشم شیشه و پشم سنگ می پردازیم.
پشم شیشه چیست؟
پشم شیشه همانطور که از نامش پیداست از ذوب شیشه تولید شده و یک عایق حرارتی معمولا در ساختمان برای عایق صوتی از یونولیت و برای عایق حرارتی از پشم شیشه استفاده میشود. پشم شیشه در ضخامتهای مختلف و با روکش آلومینیومی، نخ دار، کاغذدار و... به بازار عرضه میشود. در برخی مواقع برای استفاده از پشم شیشه از سیم آرماتوربندی استفاده میشود، به طور مثال در سقفهای شیروانی از پشم شیشه به همراه سیم آرماتوربندی استفاده میگردد.
پشم سنگ چیست ؟
از این محصول به عنوان عایق حرارتی و صوتی استفاده می شود. پشم سنگ در واقع نوعی الیاف معدنی است. این محصول تا دمای 800 درجه سانتیگراد تحمل دمایی دارد و تا دمای 900 درجه نیز آتشسوزی را تحمل میکند.
مقایسه پشم شیشه و پشم سنگ
· هر دو مقاوم حرارتی هستند اما پشم سنگ مقاومت بیشتری دارد.
· الیاف پشم سنگ بیشتر بوده و این مسئله سبب می شود به عنوان عایق صوتی از آن استفاده شود.
· استفاده از پشم سنگ مقرون به صرفهتر است.
· پشم سنگ دارای دانسیته بالاتر بوده و به همین علت عایق صدای بسیار خوبیست.
توری مرغی در مقایسه با سایر توریها از مفتول گالوانیزه نازک و سبک تولید میشود. از این توری در ساختمانسازی، کشاورزی و ایجاد عایق برودتی و حرارتی با پشم شیشه استفاده میشود.
انواع توری مرغی
به طور کلی برای تولید توری مرغی از سه نوع مفتول استفاده می شود :
1 . توری مرغی گالوانیزه گرم
2 . توری مرغی گالوانیزه سرد
3 . توری مرغی پلاستیکی
مشخصات توری مرغی
از توری مرغی اغلب جهت حصارکشی و نگهداری از حیوانات خانگی استفاده می شود که ظاهری شبیه به توری گابیون دارد و جنس آن از سیم مفتول است . سیم های مفتول با تابیدن دورهم ، به یکدیگر متصل شده و توری را تشکیل می دهند .
یونولیت سقفی، از جمله مصالح ساختمانی پرکاربرد در ساختوساز است. ساختار این یونولیت از بلورهای ریز است. این بلورهای ریز با استفاده از ترکیبات شیمیایی پلی استایرن، به شکل فوم سقفی یا دیواری در میآید. استفاده از یونولیت سقفی در ساختوساز امروزی، جایگزین مناسبی برای سفال سقف است.
مزایای یونولیت سقفی
یونولیت سقفی نسبت به مصالح قدیمیتر دارای مزایای زیادی است. در ادامه برخی از مهمترین مزایای آن را بیان کردیم:
· عایق مناسب سرما، گرما و صدا
· سبکسازی ساختمان و سازه
· تشکیل شده از مواد ضد آب و چسبندگی سریع
· تعبیه شیارهای معکوس در بخش تحتانی یونولیت و در نتیجه امکان گچکاری بدون استفاده از رابیتس
به طور کلی اصلیترین مزیت استفاده از یونولیت، عایق بودن آن و کمک به سبک کردن سازه است. البته به منظور عایقکاری بیشتر در ساختمان از پشم شیشه نیز استفاده می شود. معمولا این یونولیت در ابعاد مختلف ساخته میشود. این یونولیت ها با ابعاد 200*25*20 برای سقفهایی با تیرچه کرومیت و با ابعاد 100*25*66 برای سقفهای تیرچه بتنی استفاده میشود.
توری حصاری یا فنس از پرکاربردترین محصولات مفتولی و فلزی است که بیشترین کاربرد آن در صنایع گوناگون شامل موارد زیر می باشد :
· صنعت کشاورزی به منظور حصار کشی مزارع و باغات
· مراکز عمومی مانند ترمینال فرودگاه، خطوط راه آهن
· ساخت قفس حیوانات
· مراکز صنعتی و نظامی
· زمین های ورزشی و کارگاه های ساختمانی
از دلایل اصلی کاربرد فراوان این محصول جهت حصارکشی، مقرون به صرفه بودن آن نسبت به دیوارکشی است. اگر چه فنس کشی بر خلاف دیوار کشی، امکان دید برای افراد بیرون زمین را هم فراهم میکند.
جنس مفتولی که شما انتخاب میکنید دوام و مقاومتفنس را مشخص خواهد کرد. اگر شما توری با دوامی میخواهید باید آبوهوای منطقه خود را در نظر بگیرید و متناسب با آن برای خرید توری فنس باغی اقدام کنید. برای آبوهوایی مانند مناطق شمالی یا جنوبی کشور که آبوهوای مرطوب و شرجی دارند، نوع گالوانیزه شده باید به کار رود.
ضخامت مفتول
از دیگر فاکتورهای مهمی که باید برای خرید فنس حصاری به آن توجه کرد، ضخامت مفتول است. بدیهی است که هر چه ضخامت مفتول گالوانیزه یا سیاه بیشتر باشد دوام و مقاومت آن نیز بیشتر خواهد بود. در نتیجه قیمت فنس نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین در تعیین ضخامت مفتول فنس باید هدف و انگیزه خود را در نظر بگیرید.
اندازه چشمه ها
حالا که شما جنس فنس و بعد از آن ضخامت مفتول را متناسب با نیازتان انتخاب کردید، وقت آن است که در مورد اندازه و سایز چشمهها فکر کنید. اینکه چقدر چشمههای فنس بزرگ باشد نیز به انگیزه شما برای فنس کشی بستگی دارد.
ارتفاع فنس
در نهایت ارتفاع حصار شما نیز در قیمت و خرید فنس نقش بسزایی دارد. زیرا رولهای فنس در ارتفاعهای 1 تا 3 متر تولید میشوند. در نهایت شما باید انتخاب کنید که چه ارتفاعی از آن پاسخگوی نیاز شما خواهد بود تا بر اساس آنپایه فنس مورد نظر خود را انتخاب کنید.
میلگرد ساده اغلب مصرف صنعتی دارد. از این محصول در ساخت پیچ، مهره، میخ و همچنین ساخت برخی اتصالات استفاده میگردد. همچنین میلگردهای ساده سایز پایین در ساخت مفتول، از جمله مفتول گالوانیزه مورد استفاده قرار میگیرند. از کاربرد های صنعتی میلگرد های ساده میتوان بعضا به استفاده آنها در ساخت خاموت نیز اشاره کرد. خاموت، آرماتورهای عرضی هستند که به دور آرماتورهای طولی و اصلی در شناژها بسته میشوند.
میلگردهای ساده همانطور که میدانید در سایزهای مختلفی تولید میشوند. دو نوع از آنها که در شهر مفتول به فروش میرسد میلگرد ساده 6.5 و 10 است. میلگرد 10 ساده که وزن سبکی دارد، در صنعت رابیتس و رابیتسبندی ساختمانها استفاده میشود و کاربردهایی همچون تولید حفاظ دارد. جهت تولید این نوع حفاظها نیاز به میلگردهایی است که علاوه بر استحکام مورد نیاز، امکان خمکاری نیز داشته باشند. از این رو معمولا تولیدکنندگان حفاظ و نرده استفاده بسیار زیادی از میلگرد ده ساده دارند.